Dictionar de metafore ale vietii 2

(1 e pe facebook pe undeva, in trecut si explica psihologia din spatele unor metafore. Si asta tot psihologia o exprima, dar la nivel de inconstient spiritual).

Mi-e Alexandru Rusu de ajutor aici, el vine cu exemplele concrete, eu doar scot definitiile generale.

Gen

filtru

Babylon=limbajul emotional care, in timp, a devenit neinteles. Ne-am pierdut de comunicarea adevarata, ascultarea activa, carpe diem, cunoasterea de sine. Nu putem sa exprimam ceva ce nu stim cum arata inca, nu? Cum sa poti sa exprimi ce iti doresti, daca nu stii inca ce iti doresti si ai nevoie?

Scarlet Woman=Lilith=Sarpele=Antichrist=femeia sau barbatul care a fost atat de atent la ce incearca oamenii sa transmita prin cuvinte, incat le-a descifrat emotiile in cuvinte si gesturi, astfel incat ii inteleg pe ceilalti unde nici ei nu se inteleg.

Cuvantul=emotia transmisa sincera, cu cel mai real ton si intentie pura, lipsita de egoism, pe principiul win-win moral. Nu uitati ca *La inceput a fost Cuvantul*, insemnand ca verbalizarea reala creeaza un mini-univers de influente, care, la randul lui creeaza altul si tot asa.

Dumnezeu=Mama Gaia=Natura=Oamenii sunt natura. Vocea interioara este vocea ei, insa, daca nu te cunosti bine pe tine, nu ai cum sa o intelegi. Suntem toti vibratii chimice, atomi, care transmitem energia mai departe. Prin vibratiile astea suntem interconectati cu Tot. Yeap, the secret exista intr-o forma practica, demonstrabila. Suntem, toti, elemente ale naturii, parte dintr-un sistem complex, insa am uitat sa ne indeplinim rolurile pe care ni le tot pregateste Natura de milioane de ani. Am uitat ce e aia Evolutie, crezand ca ea porneste incontrolabil, nu din realizarea psihicului ca are nevoie de ceva.

Diavolul=Consumerism= tipologie de personalitate opusa lui Dumnezeu. Orice e impotriva naturii, e DIavol. E consumerism. E o frica puternica, bagata de religii si frica de necunoscut in fata, de social, de tot. Totusi, nu e nimic rau acolo, credeti-ma pe cuvant. E simplul dual psihologic.

Yin si Yang=acelasi dual psihologic, aflat in echilibru interior. Daca 2 persoane cu echilibru perfect se intalnesc, chimia lor poate produce vibratii mai mari si, astfel, da echilibru interior in jur, in anumite aspecte, prin simpla lor existenta, creand un trend de influenta. Cu cat mai multe astfel de echilibre interioare apar, ciocnindu-se sau conectandu-se, cu atat mai multe trenduri de influenta se creeaza. In timp, ele se vor indrepta spre lumea utopica. Echilibrata. Rai. Sunt 3 elemente, in general, de care lumea nu tine cont in metafora Yin si Yang, atunci cand ii cauta interpretarile in viata reala, astfel, neproducandu-se acel echilibru de mai sus: cele 2 puncte si linia din mijloc, gri, care le uneste. In metafora mea, Linia de uniune era echilibrul, zona in care nu mai simt nevoia sa ma apar, iar cele 2 puncte erau safespot-uri: zona de confort din starile emotionale.

Exemplu de Yin Yang social: cuplul, interiorul personal.  Mai multe aici

Apocalipsa=momentul cand natura hotaraste sa spuna stop *Diavolului* si, prin miscari sociale, sa distruga iluziile induse de consumerismul diferitelor institutii cu influenta care au ales sa foloseasca cunostintele astea pentru a manipula socialul. De aici si conotatia negativa data de catre Biserica acestui moment. Totusi, e ilogic sa ne fie teama de el, pentru ca atunci cand se intampla, sufletele isi gasesc linistea. Daca iti e teama de el, cand incerci sa il recunosti sau reproduci in social, problema e de undeva din tine, pentru ca te simti vinovat. Afla de ce si daca are sens.

Judecata=Ziua cand te afli fata in fata cu adevaraul tau interior, si incerci sa afli daca trebuie sa te simti vinovat sau nu. Daca esti, repara. Daca nu, las-o sa curga. Fii propriul Calau, ca doar poti fi si Dumnezeu si Diavol.

Perceptie= E explicata pe facebook, in prima parte, ce e. Am sa revin cu adaugiri cand gasesc postul ala. Alex a gasit o definitie semi-ezoterica aici. Dar se refera fix la perceptia psihologica.

Coincidente=trendurile, in marketing, psihologie si, in general, orice e stiinta/statistica se masoara prin coincidente. In sistemul mare, insa, nu sta nimeni sa le studieze in spiritualitate, din simplul fapt ca se crede ca stiinta nu e si spiritualitatea. Desi e total ilogic, pentru ca filozofia a fost prima psihologie, matematica la fel, psihologia este o ramura a filozofiei, spiritualitatea o latura a psihicului. Deci totul poate fi tradus in formule geometrice si algebrice.

Chakre=tensiune interioara resimtita in anumite zone ale corpului, explicata in Psihologia Pozitiva.

A 5-a dimensiune= aici. Explicata in spiritualitate si new age aici.

Ascensiunea 5D=ascensiunea si venirea lui Isus= asta este un proces mental, de crestere a constiintei, ai putea spune, de devenire si atingere a potentialului tau. Nu e usor, e a naibii de greu, inclusiv la nivel fizic, dar daca ar fi fost atat de usor poate ca n-ar fi fost atat de putini oameni in trecut care sa fi trecut toate testele lui. Dap, creierul uman are capacitatea sa ne transforme in toate personajele mitologice in care ne regasim, la un nivel mental. Se poate face asta prin jucarea totala a rolului, in real.  The Second Coming will be a fearful, mournful time for the wicked, but it will be a day of peace for the righteous.” „Matthew 24:37–39 and Luke 17:26–30 suggests a duration rather than a moment of arrival.[31] They also believe that biblical chronology points to 1914[32] as the start of Christ’s „presence”, which continues until the final battle of Armageddon. Other biblical expressions they correlate with this period include „the time of the end” (Dan 12:4), „the conclusion of the system of things” (Matt 13:40,49; 24:3) and „the last days” (2 Tim 3:1; 2 Peter 3:3).

Mandala= Mandala is a graphical representation of the center (the Self for Jung). It can appear in dreams and visions or it can be spontaneously created as a work of art. It is present in the cultural and religious representations. Sau ce denumesc eu ca safepoint, reprezentand acele puncte din Yin si Yang. Zona de confort. Mandale mai frumos explicate si mai logic aici.

Nimic trist aici:

Completez pe masura ce gasesc definitiile exacte. 🙂

0 Responses to “Dictionar de metafore ale vietii 2”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :


%d blogeri au apreciat: