De ce te urasc – I

Furia nu e rea, furia este motorul care sta la baza evolutiei. Exista, insa, 2 feluri de a o manifesta: destructiv sau constructiv, ambele putand avea 3 directii: spre interiorul tau, spre exteriorul apropiat sau spre cel indepartat. Cum decizi sa actionezi, depinde doar de tine – liberul arbitru este singurul lucru care nu ni-l poate lua nimeni!

Ca sa fie treaba treaba, dau exemplu de ce ma infurie pe mine la oameni, ca si probleme principale si cauze pentru multe defecte, si cum am decis eu sa creez un sistem intreg de reparare a lor, prin ce stiu eu sa fac: scris, media, psihologie. (O sa trageti concluzia ca eu urasc oamenii. Nu gresiti cu absolut nimic. Daca ar fi dupa mine, as sta numai inchisa in casa. Din fericire, furia pe ei mi-a fost atat de mare incat am invatat sa fiu extrovertita la nevoie, mi-am adunat oameni langa mine ca sa faca „dirty jobs”, si-adica sa imi creeze un cocon, mi-am construit viata asa incat sa pot iesi doar noaptea, cand marea majoritate doarme, si toate astea ca sa ma duc sa repar ce naibii ma enerveaza pe mine in lumea asta, atat cat pot eu. In timp ce altii doar o freaca si irosesc, dar asta in alta poveste…)

-urasc oamenii care se caca-n ea planeta, de parca ar fi covoru’ ma-sii si a lu’ tat-su’. Daca tie ti-e lene sa stingi becul sau sa inchizi apa, ma afecteaza direct si pe mine, si pe viitorii mei copii, si pe aia micii din Africa, si pe animale, si pe plante, si, in general, pe toti. Si-atunci am dus ecologismul meu un pic mai incolo de echilibru si am devenit chiar stresanta cu oamenii din jurul meu: „Stinge becul ca omori copii in Africa”. „Du-ti gunoiul la cos!”. „Nu intra ca ghiolbanul cu masina in spatiul verde!”. „Iesi, in Sfanta Papadie, si apara-ti teii!” „Protejeaza!” „Nu irosi!”. Am si scris pe eeco.ro vreo 2 ani si blogul ala mi-e martor ca in fiecare articol puneam o bucata de suflet.

Am constientizat importanta Naturii, prima oara, din piesa Zale – Natura noastra.

– urasc oamenii care vorbesc despre spiritualitate, fara sa treaca prin religii sau fara sa stie ce e ala misticism. Pentru ca omul ignorant e cel mai prost animal. Am fost atee, apoi agnostica, acum evit sa spun ca exista sau nu exista, pentru ca am fost departe in toate religiile si starile mistice si am citit, si am citit, si am citit. Calatoria asta o fac de vreo 20 de ani si unde am ajuns, nu vrei sa stii. Si sunt multi care aproape ajung acolo unde trebuie, desi mai au putin. Si-mi place ca au curajul sa se lupte cu ceilalti, chiar daca majoritatea ii acuza. New Age-ul prinde teren si trebuie sa fii ignorant ca sa spui ca nu vindeca omenirea.

Am realizat ca solutia e sa leg conceptele ascultand Specii, Flou Rege, Subcarpati, SP si dandu-mi seama ca desi se exprima diferit, toti vorbesc aceeasi chestie. Asa ca am mers mai profund in inconstient si am dat de mine vorbindu-mi prin ei, in cate 2 sensuri. Iar eu ma inteleg a naibii de bine pe mine si cum sunt cate o parte din tot, i-am inteles pe toti, poate mai profund decat se intelegeau ei.

– urasc oamenii care fug dupa bani si interpreteaza lumea ca si cum toti ar fi ca ei. De fapt, nu banii sunt ceea ce cauti, ci putere. Putere asupra celuilalt. A celuilalt care te-a ranit odata. De acolo a pornit tot tripul asta. Banii ii faci daca ai nevoie, insa te schimba. Si foamea te schimba. Echilibrul, insa, e foarte simplu de pastrat. Si totusi, ce faci cu banii cand ii ai? Iti dau ei liniste?

–Am sa adaug si o partea a doua. E mult prea mult de scris acum si mult prea mult demeditat dupa.–

0 Responses to “De ce te urasc – I”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :


%d blogeri au apreciat: