Un cadou: cheia si calea spre tine.

(Iar te lovesc cu un text lung in care eu incerc sa iti explic niste formule matematice dovedite pe intelesul superficial. Esti pregatit sa intelegi? 🙂 )

Legenda formulelor:

Nu esti, si-ti spun eu de ce: pentru ca inca nu ti-ai reparat toate problemele Eului ca sa poti sa iti concentrezi atentia 100% pe ce vezi in exteriorul tau, adica in multimea sociala apropiata tie. Asa ca renunt la partea teoretica, pentru ca iar mi-am luat tripul (Viziunea, Calea, Insert orice metafora vrei tu aici pentru a defini ce inteleg eu printr-un con de lumina asupra unei situatii, ca e ca si cum ai merge printr-o camera necunoscuta si intunecata avand doar o lanterna in mana. Numai ca, camera sunt ideile urmarite pe firul logic, iar lanterna este perspectiva de vizualizare a lor.).

Ok, ti-am tradus una dintre metaforele mele la nivel de imagine vizuala, apoi tu ai imaginat-o in mintea ta, apoi ai simtit emotia si ti-ai dat seama ca si eu ma simt asa, la nivel emotional, nu? M-ai inteles in curiozitatea si frica mea. Asta e o cale pentru mine, ca metafora. Metoda. Tehnica. Incerc sa sistematizez totul, ca sa iasa o logica intre idei, sa le leg intre ele (categorizez, sistematizez, inteleg ce se leaga de ce) si sa pot sa urmaresc logica demonstratiei spre ea, in mintea mea, astfel incat sa stiu sa ma intorc de pe idee si sa pot sa o exprim pe intelesul tuturor.

Asta-i arta mea, sa pot sa imi imaginez grafic cum se leaga ideile sub forme geometrice, ca mi-a placut matematica, si sa merg de 2-3 ori pe firul logic pana cand il inteleg si-l retin. Ma rog, teoretic, asa.

Dar sa te iau cu inceputul, acum ca ai inteles si cum fac asta si poti si tu testa ca sa-ti iei dovezile ca functioneaza.

La DaVinci gasesti metaforele de „cheie, cale si codex”. In intuitia si mintea mea, aici, ca sa dau sens si sa pot vorbi la modul general, eu am denumit orice problema, codex. Orice metode da rezolvare e calea. Si orice solutie la o problema anterioara, care deschide o alta problema, este cheia.

Grafic, in mintea mea, arata cam asa, orice:

Asta e Geometrie Sacra, demonstrata deja, nu mai e nevoie sa va duc eu prin demonstratie. Cautati singuri, daca nu ma credeti pe cuvant. 😀 Liniile alea, pentru mine, sunt Cai. Asa e perspectiva mea emotionala grafica asupra a tot ce inseamna Universul in fiecare element al lui, doar ca in tripurile mele am mai descoperit si alte cai grafice prin care se conecteaza lucrurile intre ele. Tre’ sa mi le traduc cum trebuie in realitate si am sa incerc sa explic mai bine. In orice caz, hai sa ramanem la nivel simplu, liniile astea de cauzalitate le gasesti in tot, fiecare cu formula lui de calcul.

(Da’ iar mi-am luat tripul ala nenorocit de acum o luna, insa e data asta printr-o perspectiva emotionala pozitiva si intr-un loc sigur. De aia pot ramane logica si il urmari. Plus ca, stiind Caile spre negativ si acum invatandu-le spre pozitiv, am sa stiu cum sa fac echilibru, ca fara rau n-are cum fi bine si fara bine n-are cum fi rau. (Paranteza 2: Raul si binele exista in orice, ca perspectiva, noi alegem ce vedem, de aia sunt relative de la o persoana la alta).

Atentie, cand am sa spun „problema”, ma uit la una de natura emotionala. Cand am sa spun „Cale”, ma gandesc la prespectiva corecta de abordare a situatiei ca sa fie rezolvata problema. Cand am sa spun „cheie”, ma refer la solutie. Habar n-am daca am sa le folosesc sau nu, pentru ca am sa intru in mintea mea sa ma uit la imagini ca sa pot sa fiu artist, sa explic totul cat mai pe intelesul tau, dar daca imi scapa, sa stii despre ce naiba vorbesc eu acolo, sa nu-ti sune a nebunie. Folosesc metafore emotionale comune pentru mai multi – e felul meu de a categoriza ideile, ca scriitor, incearca sa tii pasul. Si daca nu poti, imagineaza-ti metafora aia si vezi cum se aplica ce zic eu in ea. Ca la… a+b=perspectiva. unde a=limba ta, perspectiva ta interioara asupra unei probleme, iar b=perspectiva mea. Facem, cumva, 2 lanterne si compunem situatia. 😀 Mergi cu mine in tripul asta, lasa mintea libera si ai sa vezi si tu daca reusesti sa tii pasul. Azi, incercam sa gasim formula matematica la nivel emotional a omului, ca sa stim cum sa il rezolvam.

In paranteza iti dau referinta teoretica sau cea metaforica la asta, cauta tu singur, daca vrei.

+=pozitiv, partea buna, ideal, perceptia buna

-=negativ, necunoscut, perceptia gresita, frica

Problema:

In tripurile mele, mi-am dat seama ca noi, toti, vorbim de aceeasi problema generala: singuratate si neintelegere. Absolut toti ne simtim neintelesi. Adica singuri. La nivel inconstient. Si ne simtim singuri de atatea mii de ani, ca oameni, (Psihologia Evolutionista), incat de la generatie la generatie tot ni s-a acumulat perspectiva asta si, incercand sa o comunicam, ea s-a cladit. Ca o… piramida, caramida cu caramida. In acelasi timp, ni s-au dezvoltat si mai multe cai (limbi) de a comunica celorlalti asta, incat nu mai stim sa ne intelegem reciproc deloc. Cate litere poate avea un alfabet si sa-l stie toti?! Dar cuvinte? Dar culturi intregi? Sunt miliarde de moduri de a spune ca te simti singur: agresivitatea cand te simti agresat, arta cand stii ca nimeni nu te intelege daca vorbesti despre ce simti in sufletul tau (ptr ca asta e limba ta de exprimare a emotiilor), goana asta dupa bani in speranta ca poate asa o sa te simti fericit… (Te simti nefericit pentru ca, in interiorul tau, ca animal social, ii simti pe toti la distanta de tine).

Dar stii ce-i fun? Ca toti ne simtim singuri in fundul inconstientului nostru (si pana in Inconstientul Colectiv), da’ am invatat niste cai negative, asa ca raspundem celorlalti prin ele si ii distantam din ce in ce mai mult. (In capul meu, pe limba mea matematica geometrica, treaba asta se vede ca doua „noduri” de conexiuni, care, in loc sa dea start unui sir Fibonacci nou, dau start la doua siruri separate. Yeap, fac Psihologie aplicata in Matematica si viceversa, nu e fun creierul asta cand tine neaparat sa-si depaseasca limitele? :)) Daca s-ar uni, ar da start unui sir si ar crea un nou nod de situatii. Incerc sa gasesc o imagine grafica sa ma ajute sa explic).

Cam asa, unde nodurile sunt intersectiile dintre linii. Si acum imi dau seama ca am nevoie de un om pe grafica si pe acelasi trip sa stea cu mine ca sa pot sa traduc asta grafic, pe intelesul fiecaruia. Si cred ca stiu cine e, dar daca vede cineva grafic ce vad eu, in situatiile comune, va rog sa ma ajutati ca sa pot sa explic pe intelesul tuturor. Va spun si cum: luati o situatie comuna, pe care o stiti bine, din perspectiva voastra. Imaginati-va 3D cum trece fluxul emotional prin actiuni. Fiecare actiune are si reactiune, ok? Prin limbajul non-verbal si alte elemente pe care nu vi le dau ca fac un manual spre control emotional daca le dau pe toate si nu e ok sa ajunga pe mainile oamenilor cu intentii rele. Si, dupa aia, incearca sa transformi in 2D imaginea aia, deseneaza-i fluxul, redu la esantion, aplica o formula de tipul triunghiului si ai sa intelegi. :))) Ti-am dat pontul, dar nu tin neaparat sa ma intelegi. Unii nu sunt si nici n-au sa fie pregatiti in viata asta ca sa priceapa lumea la nivelul asta. Cine vrea, sa disece ce am spus eu sus, sa analizeze si sa se antreneze si are sa poata face tot. La modul TOT.

Eu o fac intr-un ritm mai alert ca eu imi mentin nivelul neurotransmitatorilor cat mai sus prin ignorarea factorilor stresanti care mi l-ar putea cobora si prin draci cand nu mai pot controla asta ca lumea pricepe mai greu de ce e important ca eu sa raman si sa pot tine pasul pe firul asta logic. Ma rog, si prin faptul ca am citit multe la viata mea si mi-au ramas informatiile acolo ca sa pot sa imi dau seama ce e real si ce e doar imaginatie, ca daca gasesc o explicatie stiintifica undeva sau doua aplicari in realitate, ca sa pornesc un sir Fibonacci, (ideal ambele metode de confirmare, ca sa fiu sigura, sigura ca se face un nod de idei si se aplica in realitate), atunci e clar ca asa e. Tu fa-o in ritmul tau, ca nu e concurs de care pe care. Ma mai intorc sa te ajut daca te blochezi, daca vii si-mi ceri ajutorul, ok? Imagineaza-ti ca sarim din nod in nod de idei si eu, deja trecand pe acolo, am invatat drumul. Si tu incerci sa vii pe calea deschisa de mine ca perspectiva vizuala. Daca vii si ma intrebi, ma ajuti sa repet si eu ce am invatat si sa nu uit si-mi dai si perspectiva ta, pe care nu o am, asupra problemei (de aia si scriu tot, ca-s multe idei, lucrez cu toate ideile din jurul meu cumva si-s prea multe de inteles si retinut, motiv pentru care am bagat si toate metaforele astea, ca sa le grupez sub concepte comune pentru toti) si te ajuti si pe tine, pentru ca stiu cum sa rezolv problema ca sa mergi mai departe (am cheia, ti-o dau si tie, pe intelesul tau).

(Iar m-am luat pe idei si am complicat, ne intoarcem la prezentarea problemei. Obisnuieste-te, am un flux enorm de idei si vreau sa imi urmez natura de problem solver si sa le elimin pe toate. Intoarce-te la ce explic acolo cand intampini o problema, ca sigur ti-am scris rezolvarea, in felul meu ciudat, pe undeva. Sau am uitat de ea. Daca am uitat, intreaba-ma. Daca as avea o tabla de curs mi-ar fi mai usor sa va arat ce cu ce se leaga. Poate am sa incep sa trec spre desen cu ideile imediat cum mi le pun in ordine in minte, dupa ce le scriu pe toate, si pe o foaie, nu doar pe agenda mea.)

Asaaa, deci ne simtim singuri, da? N-ai uitat asta. Si ne simtim singuri de cand lumea. Asta e problema 1.

Problema 2 e ca am dezvoltat atatea moduri in care sa exprimam asta, incat nu ne mai intelegem intre noi. La nivel emotional inconstient, toti vorbim acelasi rahat: „Sunt singur, ajuta-ma, in uniune ne gasim puterea” – acum stii si de ce am ales sa studiez treaba asta in hip hop (aici trebuia sa fie exact spiritul asta, dar na, limbi diferite, s-a ajuns la un fel de haos, trebuie intors la origine ca sa se rezolve problema, aducand toate elementele. Dar elementul comun in tot e uniunea. Daca ai uniune emotionala reflectata prin actiuni si perceptii, ai +).

Atunci, cum facem ca toata lumea sa se inteleaga? Tre’ sa gasim o rezolvare pentru asta intai, e pasul 1 din Fibonacci, care e format din subpasi cumva. Hai sa le spun elemente, ca mi-e mai simplu. Si zicem ca asta e Problema 0, formata din problema 1 + problema 2. Deci 1+1=0. (Pare ciudat, nu? exista ecuatia asta in matematica, atunci cand te duci grafic pe axa infinitului negativa si pozitiva:

[-inf––––––––(-1)–0–(1)––––––––––+inf] – cam asa arata.

Si daca e sa aduni la nivel de elemente -1+1, da 0, da’ asta e Analiza matematica 2 cred. Daca e sa elimini graficul 2D si sa aplici in viata reala, 3D, iti dai seama ca o situatie pozitiva se anuleaza atunci cand intervine o actiune negativa. Sau o interpretare negativa din partea unuia dintre elementele implicate. Care se rezolva prin descoperirea caii corecte. Nu o zic inca, logic – nu ca o stiu eu exact si nu vreau, ci pentru ca inca nu o am eu pusa in ordine ca lumea, inteleasa pe deplin cum functioneaza si oricum, lumea nu e pregatita inca de asta. Poate peste ani are sa-mi descopere cineva agendele si are sa zica „ia uite, un pui de Nostradamus”. :)) Sau poate am sa traiesc momentul in care nu are sa trebuiasca sa-mi mai fie frica de rautatea oamenilor. )

Deci ca sa ajungem la 0=echilibru=perfect=liniste sufleteasca, in cazul nostru – lumea psihica interioara, tre’ sa rezolvam intai problema 1 si apoi problema 2.

Rezolvare:

Tre’ sa o faci singur, eu pot doar sa iti dau formula. Ca la scoala, ok? 🙂 Iti arat cum functioneaza in universul meu, cum o fac eu, da’ de-acolo ai liberul arbitru sa te descurci prin viata singur sau sa refuzi. Tu stii ce vrei, nu ma bag.

a) Problema 1: nu esti singur, doar ai tu o perspectiva gresita asupra situatiei: la nivel emotional> perceptual< inconstient si mergi pe -.cu perceptia. Cauta + in firul logic, actioneaza cu tupeu si ai sa iti gasesti dovezile ca nu esti singur. Si chiar daca nu ai de ce sa te agati in realitate, du-te spre filozofie. In ce crezi? Sunteti 2 elemente, porneste un sir. Ideea originala a ce crezi tu a venit de la un om din trecut, si-ti spun si perspectiva corecta ca sa intelegi asta: fiecare facem arta din orice, insemnand=ideea muza+aplicare pe limba noastra. Ideile nu vin din interiorul nostru ci din exterior. Din mediu. Ori, fiecare lucru din mediu a fost la baza lui o idee. E un loop de idei, cumva. Grafic:

Asta este acel concept denumit de mine „nod”, de altii „Copacul Vietii”, de altii Univers, Cauzalitate, etc. Totul arata asa la baza lui, grafic. Dar cu firul logic am ajuns pana la baza trunchiului, nu ne ducem spre radacina, ca mai e timp – fa-o mai tarziu asta, dupa ce ai vazut perspectiva optimista a vietii, ca sa stii cum sa corectezi realitatea cand o observi, fara sa te frustrezi. Acum incercam sa ajungem cu ideile la realitatea concreta, din interiorul nostru, ok? Tu, grafic, dpdv emotional, esti pe trunchiul ala, spre radacina. Incerc sa te aduc in echilibru, la mijlocul lui, ca sa poti vedea situatia obiectiv, dintr-un punct echilibrat. Vizual. Pe tine ca om. In interiorul tau. :)) Hai, mergi cu mine pe trip, nu mai fi logic. 😀 Citesti dupa si la nivel logic, dar e important sa mentii comunicarea emotionala intre noi, ca sa ma intelegi asa cum trebuie.

Cand ai gasit dovada teoretica (in Psihologie la nivel de emotie) + dovada concreta 1 (in realitatea ta apropiata) + dovada concreta 2 (in realitatea ta interioara), ai format un triunghi, ok? Grafic. Daca poti sa il faci pe tot pozitiv, inseamna ca aia e o lege naturala si tre’ sa faci opusul ei daca e pe negativ sau sa o reproduci undeva daca e pozitiv. Poate se ofera cineva sa ma ajute sa desenez grafic asta. de fapt stai, sa caut, ca am descoperit aseara solutia grafica si daca-ti dau desenul te duci unde poti tu sa ti-l traduci, a ce-ti seamana si poate reusesti sa ma intelegi concret. (Prima greseala de perceptie e sa consideram Fibonacci ca spirala si nu ca nivele, deci linii drepte, care pornesc alte nivele prin cauzalitate. Un nivel d-asta are propriile sale elemente.) Nu gasesc, hai ca mazgalesc eu ceva si imi spuneti a ce va seamana. 😀

NU STIU

Nu stiu unde in filozofie gasesc asta ca sa pot sa merg pe firul ei logic inapoi, insa stiu ce inseamna in realitatea interioara si cea sociala: Pe stanga sunt sirurile fibonacci si alte figuri geometrice care pornesc cand mai adaugi cate una spre negativ, iar pe dreapta cele spre pozitiv. La mijloc e ca o oglinda, pentru ca ambele se reflecta, si abia cand stim ambele chestii stim si rezolvarea. Asa arata metoda de gasire a solutiei. Cauta si tu prin realitate ce stii care sa-ti semene a asta, cauta si la nivel emotional interior si ai sa-ti dai seama cum se rezolva totul, in momentul in care compari situatia pornita din frica(-) cu cea pornita din ideal=Supraeu colectiv(+). Daca afli pe unde se gaseste semnul asta in partea filozofica a omului, sa-mi zici si mie, ca imi lipseste partea teoretica sa inteleg perfect. Mi-a zis Liviu aseara un pont, dar eram obosita si am uitat. Si nici agenda nu ma ajuta, ca scriu alandala acolo, in fluxul de idei, cu multe scurtaturi si amestecat pe foile ei.

Gasesti solutia si ai cheia spre problema 2:

Ai problema, ai cheia, iti mai trebuie un element ca sa treci la urmatorul nivel. (La nivel filozofic, pe un sir Fibonacci, marea majoritate a omenirii se afla la un nivel perceptual de 5. Ca sa treaca spre 8, deci spre evolutie, are nevoie de 3 elemente: 1. Cunoasterea ca si cheie; 2.Metoda de aplicare ca si Cale; 3. Universul ca si codex; cand s-a rezolvat problema asta, apare un al 4-lea element grafic, care se aseaza in piramida [am o demonstratie si ptr asta, dar e prea mult si prea obositor – oricum, situatiile sociale se deseneaza sub forma de piramida, in timp ce alea simple, interioare, in forma de triunghi, intorci piramida cand ai adunat datele astea, poti vedea patratul de dedesubt, etc, etc,] din pas in pas spre nivelul 8 din Fibonacci.)

Calea o stii deja, ca ti-am dat o cale comuna in tot. Ti-am aplicat pe caz concret, dar eu vorbesc teoretic la modul general. Te-ai prins ce vreau sa fac aici? 🙂 Acum, hai, fa-ti treaba ta prin tine, incearca sa-mi prinzi mie incalceala asta de idei si intelege-ma ca incerc sa explic cat mai simplu, da’ inca nu am toate perspectivele ca sa vad limbajul cel mai comun. Tine minte ca daca nu intelegi, nu inseamna ca nu exista, ci ca nu ai toate elementele ca sa iti poti forma triunghiul ala si sa ai perspectiva corecta. Acum iti dau formulele simplificate de baza pentru om, da? (Fiind triunghi, ca sa gasesti calea de mijloc, aplici formulele triunghiului la nivel emotional, ok?). Poate-ti aduci aminte matematica si nu mai trebuie sa te trec prin toata polologhia asta ca sa pricepi (da, mergem putin pe la Pitagora, ca si el a venit si-n suflet si-n muzica folosind tiparul asta. Nu stiai? 😛 E fun, citeste-l, tot ce zice e adevarat si mult mai simplu privit prin perspectiva emotionala si aplicabila in realitate, daca e sa te gandesti cam cat de limitata era cunoasterea omenirii atunci si sa traduci imaginea aia la nivelul imaginii de azi. ti-am mai spus ca toti transmitem exact acelasi mesaj filozofic, nu?). Iti dau si link spre teorie sa citesti prin perspectiva asta, daca vrei sa afli mai multe:

Formule:

Aici e situatia, actiunea celorlalti si interpretarea ta negativa. Cauta interpretarea pozitiva a orice si leaga de prezent ca sa faci pace cu trecutul.

http://www.mathwarehouse.com/geometry/triangles/triangle-inequality-theorem-rule-explained.php

Dupa ce ai facut actiunile care sa transforme triunghiul asta emotional intr-unul echilibrat, prin adunarea perceptiilor celorlalti implicati.

Aici e situatia obiectiva corecta, privita abia dupa ce ai inteles exact perspectiva celuilalt:

Te-ai prins? 🙂 Nu? Mai citeste ceva, ai sa te prinzi, nu ai tu toate informatiile. Eu le am pentru ca mi-am rupt capul cu matematica si psihologie si sociologie dintotdeauna, asta e limba mea compusa. Da’ poate gasesti prin hobby-urile tale o aplicabilitate, daca te duci pe:

calea grafica asa: 2D->3D + realitate, prin cale emotionala. –->traduci la nivel grafic, prin imagine vizuala mentala–>3D––>2D

Poate-ti dai seama si de rezolvare asa, ca formula o ai. Ma rog, sa demonstrez asta e mult mai complicat si tre’ sa ma analizez eu perfect cum functionez, ca sa pot sa dau formula exacta. Da’ crede-ma pe cuvant ca mi-e lene si ca toti functionam asa cand renuntam la logica asa cum o stim noi, agatata de concret strict. E o limba, da’ si limbile astea au mai multe nivele. :)) (Ceata? 🙂 Da-ti timp, ai sa intelegi. E cea mai importanta variabila in calculele pe graficele alea.)

Acum hai sa restrangem ideea ca am desfacut-o prea mult si e greu de inteles. Ma ajuta si pe mine cineva bun la grafica sa exprim asta prin desen, treptat? Nu de alta, da’ probabil n-a descoperit nimeni secretul universului singur tocmai pentru ca n-a avut toate elementele ca sa poata sa il exprime pe un inteles comun. Si mie, momentan, imi trebuie un element vizual. Eu stiu sa exprim emotia. Si dupa aceea ne dam seama care e urmatorul element care ne trebuie. Important e sa folosim calea artei ca sa exprimam logica matematica. 😀 Doritori? 😛 Si mi-ar mai trebui si o perspectiva a unui om care studiaza comunicarea la nivelul limbajului, ne adunam si noi toti 3 la studio, aici, si poate ne iese si noua o treaba logica 100% simpla, daca adunam 3 perspective, ok? 🙂

Iar daca nu m-ai inteles si ma interpretezi negativ, vezi ca problema nu e de la mine, e de la tine. Mai citeste si tu o carte, mai fa-ti de cap, ca din ce in ce mai multi au inteles ce am vazut si imi confirma ca exista. Poate te si ajuta prin viata ta sa ai mintea deschisa, mai stii? 🙂

0 Responses to “Un cadou: cheia si calea spre tine.”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :


%d blogeri au apreciat: