Hipsteresc, despre ecologie.

Aici. Eram ironica in titlu, pentru ca toata lumea face misto de mine cand le spun ca vreau sa fiu cat mai eco friendly. Momentan, trag cu apa, pentru ca n-am vrut sa produc carbon si sa consum resurse inutil, cu caldura, decat cand aveam nevoie de ea. Poveste complicata, in fine.

Dar pana la ironie si facut mistouri unii de altii, realitatea ecologica a planetei noastre e crunta, crunta si urata. Si doar ignoranta si sentimentul ala de „hai mai, ca ecologistii sunt penibili” ne opreste sa lasam si alte vietuitoare si alti oameni sa traiasca (vezi Africa). Si comoditatea. Si lenea. Si prostia.

Dar stiti ce-i frumos la toate astea? Ca la un moment dat, toata rautatea pe care o manifestam in viata, se intoarce si ne musca de fund. Si-atunci sa vad eu cum o sa ne mai pansam ranile cu ignoranta. Si e mai aproape decat credem. Zece ani pentru petrol, 50 de ani pentru apa, cativa ani pentru specii, 20 de ani pentru caldura… cat o sa avem atunci? 50-60 de ani? Numai bine, ca o sa fim incapabili si sa supravietuim, pentru ca am fost comozi acum si o sa ne doara oasele de la lene. Numai bine, pentru ca niciodata raul nu ar trebui sa ramana nepedepsit.

 

 

1 Response to “Hipsteresc, despre ecologie.”


  1. 1 Laura Aprilie 7, 2013 la 3:21 pm

    Proiectele și filmulețele de genul au un impact destul de mare. Păcat că nu-s mediatizate cum trebuie și unde trebuie, pe mine una m-a cam marcat clipul. 😐


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: