Cum s-ar putea INTR-ADEVAR ajuta copiii abandonati

Textul de la care am pornit ideea este aici.

Mi se par extrem de gresite acest tip de campanii. De ce? Pentru ca as vrea sa ajut, da’ nu am nici jucarii, nici hainute, nici, poate, bani de dat. Cum ar fi, campaniile de tipul asta se adreseaza unui target foarte limitat, de parinti batrani, pentru ca doar nu ai sa-i iei jucaria sau hainuta copilului tau sa o dai altcuiva, si care au bani. Ori, sa ne gandim o secunda: cati parinti batrani mai au jucarii, pe-acasa, intr-o conditie cat de cat ok, si care sa aiba si bani de dat altora..?

Si ca sa nu spune-ti ca-s Gigi Contra, fara a da nici o solutie in loc, eu as face o campanie in felul urmator:

„Adopa un copil pentru o zi”

Ia-l, pe semnatura, desigur, eventual, prima oara, cu un asistent social pe langa tine, si ai grija de el: plimba-l, da-i sa manance, ia-i jucarii, daca asta vrei. Poate te indragostesti atat de iremediabil de el, incat vrei sa-l iei de tot acasa. Eventual, sa se faca saptamanal grupuri de voluntari care, impreuna cu un asistent social, sa mearga cu ei intr-un parc, ceva.

De ce mi se pare gresita campania initiala? Pentru ca e o forma de cersetorie si victimizare (vai, nu avem personal), dar care nu aduce nici o solutie concreta pe termen lung. Si totusi, Protectia copilului si asistentii sociali ce pazesc?!

Later edit: citesc, in comentarii, ca din targetul ala mic s-au gasit, totusi, cativa care au vrut sa ajute, insa au fost intampinati de „asistente iritate” care spuneau ca se da prea mare importanta unor copii si ca pachetele sa fie lasate pe hol, ca au sa ajunga ele unde trebuie, in alta zi… Mhh. Si eu vreau sa faca ceva mai constructiv. Heh.

1 Response to “Cum s-ar putea INTR-ADEVAR ajuta copiii abandonati”


  1. 1 Luke noiembrie 10, 2012 la 8:39 pm

    “Adopa un copil pentru o zi”???? Tu stii cu ce sechele o sa ramana un copil daca e luat mereu o zi si dupa aia dus inapoi la centru?Mereu cu speranta ca o sa aiba o familie si cand se termina ziua i se termina si visele .
    P.S. Sunt copii ,nu catei sau pisicute.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :


%d blogeri au apreciat: