Muzica e arta!

Asa cum spune Eddy aici, muzica e arta! Nu exista muzica adevarata care sa fie „ok pe la 18 ani”, „pana in 18 ani” si tot asa. Ori e muzica, ori nu mai e. La fel ca si scrisul, la fel ca si desenul. Arta nu exista pentru o anumita varsta, asa cum tot aud in ultimele zile. Arta exista sau nu.

Daca o melodie „e ok pentru o anumita varsta” atunci aia nu mai e muzica sau omul care proclama asta nu intelege diferenta dintre „melodiile comerciale” si „muzica”. Sau nu intelege ce e aia arta. Nu poti sa spui ca „de la o varsta nu mai e ok sa fii ascultator de muzica” pentru ca e un fel de blasfemie, mai ales daca afirmatia se face in fata unui meloman ca mine.

Oare cand au sa aiba si romanii cultura? Sa inteleaga diferentele subtile dintre arta si comercial? Dintre muzica si hit-uri? Dintre Verdi si Inna? Daca zdrangane un sunet si o voce, nu e obligatoriu sa fie muzica. Asa ma apuc si eu sa bat un ritm pe birou si-s compozitor, nu?

Din secolul al V-lea, inca, muzica a fost definita ca una dintre cele 7 arte. Iar ca sa citez, mai exact, „În sens strict, artist este definit creatorul de opere dotate de valoare estetică în ambientele așa-zise ale culturi înalte, cum sunt: desenul, pictura, arhitectura, sculptura, perorația, dansul, literatura, regia, fotografia, și muzica.” Asa ca, va rog, nu va mai luati cu mine la contra-argumente legate de muzica si scris. Nu-mi pasa. Eu le stiu pe ale mele, iar daca vreti sa ma contraziceti, mergeti si va contraziceti cu toate marile minti ale lumii, incepand de la Seneca incoace. Si pana nu reusiti sa le aduceti contra-argumente lor, nu ma bateti pe mine la cap. Eu sunt o melomana, apreciez muzica ce sustine arta si nu banul, si cu asta basta.

Reclame

0 Responses to “Muzica e arta!”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: