Procesoare versus neuroni

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2011.

In ce masura tine pasul creierul uman cu progresul tehnologiei? Nu creierul este cel care tine pasul cu tehnologia. Creierul e cel care si-o imagineaza, apoi gandeste o metoda prin care sa o puna in aplicare. Tehnologia inspira creierul, creierul gandeste tehnologia, e un cerc simbiotic aici, un tandem.

Cine nu reuseste sa tina pasul, deloc, nici cu tehnologia si nici cu ceea ce gandeste creierul, e omul. Desi exista tehnologie si gadget-uri care se pot transforma instant in baghete magice care sa indeplineasca orice dorinta, daca sunt tinute de mana potrivita, oamenii irosesc aceste resurse si le folosesc la un nivel de-a dreptul rudimentar, tinand cont de evolutia acestora.

Desigur, in afirmatia mea nu ma refer la acele genii care creeaza tehnologie, care stiu sa o adapteze tuturor posibilitatilor, care stiu sa o duca la cu totul si cu totul alt nivel decat cel la care era ieri. Acestia sunt fire de nisip in marele ocean. Ma refer la majoritatea oamenilor, care nu pot si nici nu vor sa inteleaga folosinta tehnologiei. Cand cei putini au reusit sa scoata procesoare de 8,4 GHz, primul gand al celor mai multi cand aud acest lucru este despre ceea ce ar putea sa faca acest procesor pentru jocul pe care il joaca sau cum ar putea rula mai multe procese care nu-i ajuta la nimic concret la frecventa asta. In schimb, putini sunt cei care se gandesc ca un astfel de procesor ar putea face minuni.

Creierul uman este el insusi un procesor. Un Dumnezeu sub alta forma, care isi construieste o fiinta dupa chipul si asemanarea sa. Ma rog, nu neaparat dupa chip, dar cu siguranta dupa asemanare. Omul modern, in schimb,e comparabil cu un mic dracusor, care incearca sa traga in jos procesorul si, prin el, si creierul. Probabil de aceea pe procesor e neaparat sa ai si un cooler: cu cat mai mare, cu atat mai bine, nu?

Anunțuri

2 Responses to “Procesoare versus neuroni”


  1. 1 mephala Noiembrie 1, 2011 la 12:36 pm

    „daca sunt tinute de mana potrivita”
    atac subtil la iphone? 🙂

  2. 2 d3vilbabe Noiembrie 1, 2011 la 3:46 pm

    nope, n-am nimic cu iphone, el e ok. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: