Românisme

Cules dintre comentariile de pe Youtube de la The lonely Shepherd a lui Gheorghe Zamfir.

How can one not like this sound, which trembles soul cords? Dow disturbed inside can one be to dislike this kind of wonder? I feel petty 4 those people. So, so proud to be romanian! This is one of the people which represent our true romanian spirit, too bad they’re so few...

Şi-acum s-o luăm pe calea logică, pen’ că e una dintre cele mai des auzite fraze spuse de către români:

O conglomeraţie de ce o fi ele, oameni, mere, păsări, munţi e caracterizată de trăsăturile majorităţii. Deci: dacă dintr-un coş de mere avem 3 sferturi stricate şi doar un sfert bune, atunci merele, în esenţa lor (the true spirit), sunt stricate. Mai rău. Dacă laşi merele alea mai mult de o săptămână la un loc ai să ai un procent de 100% mere stricate şi 0% mere bune. Mda?

Deci, a spune că, de fapt, românii sunt talentaţi, buni, miloşi, etc şi a adăuga după că „păcat că-s puţini d-ăştia” înseamnă că ce spui tu acolo sunt baliverne şi cam atat.

Şi-acum:

Românii n-au caracteristici bune. 50 de ani de comunism plus alte câteva zeci de ani de iobăgie şi călcări în picioare de n-şpe popoare au însemnta doar un singur lucru: două pături sociale. Ăia puţini şi bogaţi şi ăia mulţi care n-aveau un chior în buzunar. Nici măcar minciunica asta contemporană gen „există pătura medie” nu e pe bune, că şi ăia care s-ar presupune că stau la căldurică (nici fără plapumă da’ nici pe plajă în Insulele greceşti)tot tre’ să tragă de dimineaţa până seara ca să nu moară de foame.

Aşa că românii, mulţumită psihologiei evoluţioniste şi a vorbelor de „cum se cade şi cum nu” transmise de la bunică la mama şi tot aşa, ştiu că tre’ să facă orice ca să le fie lor bine. Cum ar fi să fure ca să nu moară de foame, să pârască vecinii la securitate ca să nu fie luaţi ei pe sus, să ceară şpagă ca să aibă de-un cico în plus, să se teamă de oricine ca de bau-bau. Pentru că aşa ne-a dat istoria nouă: să fim nişte oameni fără scrupule.

Iar toate balivernele astea cum că românii sunt viteji, buni, miloşi, inteligenţi, etc sunt doar parte din propaganda ceauşistă care te învăţa să fii mândru că eşti român şi că nici un alt popor nu e la fel ca ăsta. Nu de alta, da’ să nu-i dea cuiva prin cap că în altă parte ar putea fi mai bine şi să fugă acolo.

Iar dacă nu mă credeţi, amintiţi-vă de Decebal care întâi a fugit laş în munţi, apoi s-a sinucis şi şi-a lăsat familia şi poporul să se descurce. Că nu de alta, da’ lui romanii nu puteau decât să îi bage o suliţă între coaste, las’ că s-or descurca femeile cu violurile şi cotropirea…

Anunțuri

1 Response to “Românisme”


  1. 1 Viorel Grecu Mai 9, 2011 la 8:59 am

    Un articol destul de interesant !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Oldies But Goldies

Categorii

Top Clicks

  • Niciunul
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Oameni plictisiti :

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: